Autószőnyeg, funkció, vagy esztétika?

Az autószőnyegek funkciója a praktikum és az esztétika tökéletes kombinációja : funkcionális szempontból a szőnyegek megvédik az autó padlóját mindattól, amit a lábunkkalbejuttathatnak, víz, por, sár. Stílus szempontjából az autószőnyegek exkluzív megjelenést is kölcsönöznek az autónak.Különböző típusú autószőnyegek mindkét célnak megfelelnek, bár a választott szőnyegtípustól függően az esztétikai vagy a gyakorlati rész érvényesülhet jobban.

Autószőnyegek textíliából

A textilből gyártott autószőnyegek nagyon népszerűek. Kényelmesek ugyan, de nem túl ellenállóak, különösen,ha a vékonyabb anyagból készültek.Persze ez attól is függ, hogy mennyit használjuk az autónkat, ha viszonylag gyakran, elég hamar bepiszkolódnak és autónk gondozatlannak tűnik.

Autószőnyeg gumiból

A gumi autószőnyeg tökéletesősszel és télen, amikor közvetlenül bevihetjük az autóba a nedvességet és a sarat.

Hogyan kell tisztítani az autó szőnyegeit?

Ha az autószőnyegek fő funkciója az autó belsejének esztétikájának javítása, akkor nem szabad elfelejteni, hogy ezek célja az is, hogy megvédjék az autó alját a portól, a sártól és a szennyeződéstől.

  • Ha az autószőnyegek szövetből van, ésfoltos lesz,szórjunk rá szódabikarbónát, és mossuk le kemény sörtéjű kefével.
  • Ha az autószőnyeg gumiból van a tisztításuk legjobb módja, ha egyszerűen erős vízsugarat használunk szappannal kombinálva.

A gumiból készült autószőnyeg „elpusztíthatatlan”.

A gumiszőnyegek könnyen tisztíthatók , nem károsítja sem víz, sem sár. A jó minőségű gumiból gyártott autószőnyegek nem deformálódnak , így teljesen megvédik az autó padlóját.

Mindenesetre mosás után érdemes megvárni, amíg az autószőnyegek teljesen megszáradnak, mielőtt visszahelyezzük őket az autóba, hogy elkerüljük a penész megjelenését.

Milyen autószőnyeget válasszunk?

Ebben a kérdésben nincs szigorú szabály. Olyan autószőnyeget válasszunk, amely jobban megfelel az autó használatának körülményeihez, és ízlésünknek. Ami viszont nagyon fontos, hogy jó minőségű és megbízható modellt vásároljunk.

You May Also Like

About the Author: nemadmin