Finom és tápláló Jókai bableves

Jókai bableves

Szeretnénk valami igazán laktatósat és finomat készíteni ebédre? Akkor érdemes a Jókai bableves mellett letennünk a voksunkat. Nagyon karakteres ízvilággal rendelkezik ez a készítmény, ami mindenkinek el fogja nyerni a tetszését. Amit semmiképpen nem szabad elfelejteni, mielőtt nekilátunk, az a bab előző napi kiválogatása átmosás és beáztatása. Ha ezzel megvagyunk, akkor már úgy hajthatjuk álomra a fejünket, hogy másnap komoly munka veszi kezdetét. A Jókai bableves megfőzése nem igényel különösebb szaktudást, de azért olyan személyek se kezdjenek neki a készítésének, akik nem boldogulnak kellőképpen a konyhába. A már előkészített paszuly mellé még vágjuk fel a hagymát valamint a sárga és fehérrépát.

A Jókai bableves aromáját a foghagyma egyaránt tetőzi, ezért erről sem felejtkezzünk el. Mindezeket némi szemes bors, babérlevél és természetesen a füstölt hús kísértetében összefőzzük, miközben tésztát készítünk. A kellően megpuhult húst le kell fejteni a csontról, majd felkockázni. Végül a Jókai bableves sűrűjét a hagymával fűszerezett rántás adja meg. Bár elsőre lehet bonyolultnak tűnik, a jól bevált receptúra alapján könnyen megvalósítható a Jókai bableves. Egyszerűen magával ragadó és nem mellesleg nagyon tápláló. A család minden tagja örömmel fogyaszthatja. Ha egy nagyobb adag Jókai bableves készül el, akkor azt több napra való finomság, amit felmelegítve bármikor magunkhoz vehetünk. Ha attól tartanánk, hogy valamit kihagyunk, akkor kattintsunk a receptneked.hu oldalra, ahol részletes útmutatót találunk a Jókai bableves megalkotásához.

You May Also Like

About the Author: administrator

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.