A plasztik kártya nyomtatás rejtelmei

plasztik kártya nyomtatás

A plasztik kártyák – legyen szó bankkártyákról, hűségkártyákról, azonosítókról vagy akár ajándékkártyákról – már évtizedek óta az életünk részét képezik. Ezek a kis műanyag tárgyak kényelmesek, tartósak, és rendkívül sokoldalúan használhatók. De vajon hogyan készülnek? A plasztik kártya nyomtatás művészete és tudománya egyaránt izgalmas folyamat, amely precizitást és szakértelmet igényel.

A plasztik kártya nyomtatás során felhasznált anyagok

A plasztik kártya nyomtatás a legtöbb esetben PVC (polivinil-klorid) alapú, ami kiváló tartósságot és rugalmasságot biztosít. Vannak azonban alternatív anyagok is, mint például PET (polietilén-tereftalát), biológiailag lebomló műanyagok, vagy akár fa és fém alapú kártyák, amelyek különleges igényeket szolgálnak ki. Ami a méreteket illeti, azok több igényre rászabhatók 50×81, 54×85, valamint 60×91 mm-es kivitelek egyaránt rendelhetők. A széles szín és mintaválaszték pedig tovább javítja a plasztik kártya nyomtatás renomáját, nem beszélve a dombornyomásról.

Plasztik kártya nyomtatás a technikák függvényében
A plasztik kártya nyomtatásának több módszere van, amelyek mindegyike eltérő igényeket és eredményeket szolgál ki. A digitális plasztik kártya nyomtatás lehetővé teszi a változatos designok és személyre szabott adatok egyszerű integrálását. Gyors és költséghatékony megoldás kisebb mennyiségű kártya esetén. Nagyobb mennyiségű kártyánál gazdaságos választás az offset nyomtatás. Ez kiváló minőségű képeket és élénk színeket biztosít, lehetővé téve a finom részletek és árnyalatok pontos reprodukálását. A webmaxx.hu oldalon pedig további hasznos információk érhetők el a témában.