A talajnedvesség elleni szigetelés nem okoz gondot bitumenes lemezzel

talajnedvesség elleni szigetelés bitumenes lemez

Víz nélkül nem lenne élet a bolygón, de azonban vannak esetek, amikor a túl sok nedvesség több problémát okoz, mint hasznot hajt. Az építkezések során a tetők mellett az alapszerkezetek vannak leginkább kitéve a csapadékból illetve egyéb helyről származó vízhatásoknak. A talajnedvesség elleni szigetelés bitumenes lemez bevetésével egyszerűen kivitelezhető. Ugyanezt a technológiát lehet továbbá teraszoknál, lapostetőknél sikerrel alkalmazni.

Erre mindenképpen szükség van, mert a szimpla betonelemek nem szabnak gátat a víz áramlásának és az salétrom formájában az esztétika mellett még az integritást is ronthatja. A talajnedvesség elleni szigetelés bitumenes lemez telepítésével könnyedén elejét vehetők a későbbi javítási problémák, így sok bosszúságot és felesleges kiadást spórolhat meg magának.

A talajnedvesség elleni szigetelés bitumenes lemezzel a siker záloga

A lemezeket úgy alkották meg, hogy azokkal könnyen lehessen dolgozni és akár még a téli hónapokban is elvégezhető legyen a telepítésük. Mielőtt azonban megtörténne a talajnedvesség elleni szigetelés bitumenes lemez bevonásával egyszer szükség lesz egy alapos kelősítésre. Erre a célra a Titanol V kellősítő kiválóan megfelel. Ennek a készítménynek a célja, hogy a kisebb repedéseket és a pórusokat betömítse és egy jól tapadó felületet képezzen, amire aztán már történhet a talajnedvesség elleni szigetelés bitumenes lemez felhordásával.

A víznyomás mértékétől függően akár 2 rétegre is szükség lesz. A lemezek nagy terhelhetősége még az igen masszív épületek esetében is lehetőséget kínál a fektetésre.