A tojásos hajpakolás otthon is elkészíthető

0

Ez és az ehhez hasonló módszerek mindig nagyon fontosak, de leginkább nyáron, mivel az erős napsugárzás, a klóros medencevíz, valamint a tengervíz mind-mind rongálják a védeni kívánt területet. A tojásos hajpakolás segítségével elérheti, hogy a koronája ismét magához térjen, illetve visszanyerje a rugalmasságát. Számtalan drogériában egy egész falnyi terület jut a különféle csodaszereknek. A sok-sok márka közül, szinte képtelenség kiválasztani a legjobbat. Amennyiben mégis választ egyet, akkor sem lehet biztos abban, hogy amit kifizetett valóban hasznára lesz a későbbiekben.

A tojásos hajpakolás otthon egyszerűen elkészíthető és ami még nagyon fontos, hogy szinte semmibe sem kerül. Célszerű módszer gyengéd mozdulatokkal végezni. Törölközővel ne dörzsölje, hanem inkább gyengéden itassa fel a nedvességet, de az a legjobb ha egyszerűen rátekeri néhány percre. A tojásos hajpakolás rendszeres használata nagyon előnyös lehet hetente egyszer, de legalább havonta mindenképp be kell szorítani. A tevékenység előtt célszerű fejmasszázs végezni, mivel a hatóanyagok felszívódását nagymértékben fokozza, ha előtte felélénkíti a fejbőr vérkeringését.

Természetesen, a hajhullás vitamin által is megelőzhető, illetve kezelhető. Erősítik és táplálják, szabályozzák a faggyútermelést valamint aktiválják a hagymák anyagcsere folyamatait. Nagyban hozzájárulnak a gyulladások megszüntetéséhez és egészségesebben tartják a fejbőrt. A hajhullás vitamin legfontosabb típusai az A, B, C és H. Ezek mellett néhány fontos ásványi anyagra is szüksége van a szervezetnek annak érdekében, hogy egészséges legyen a növekedés.

Ennek a kellemetlenségnek az egyik leggyakoribb oka a vashiány, ami a vegetáriánus étrendben élőket nagyban veszélyezteti, mivel a hús jelentős forrás. A jód a szelén és a cink szintén szükséges ásványok. A jód hiányában a pajzsmirigy képtelen kellően ellátni a hormontermelő feladatát, kevés szelén esetében gyengül az immunrendszer, a cink pedig az anyagcsere nélkülözhetetlen alkotója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük