Amit az orvos tanácsol, azt érdemes megfogadni

0

Nagyon fontos, hogy gondos és felelős szülőként odafigyeljünk gyermekeink orvosainak tanácsaira, javaslataira. Nincs ez másképp a fogorvosoknál sem, hiszen nagyon sok felnőttkori problémától óvhatjuk meg gyermekeinket, ha időben megtesszük a szükséges lépéseket, még akkor is, ha ők ez ellen erősen tiltakoznak.
Az egyik ilyen beavatkozás a gyermek fogszabályozás. Bár a fogak szabályozását felnőtt korban is el lehet végezni, senkinek sem javasolnám, hogy húzza az időt, hiszen a gyermekkori fogazatot sokkal-sokkal könnyebb alakítani, mint a már kicsontosodott felnőtt fogazatot.
Ráadásul, a helytelenül növekedett fogazatban rejlő lehetősége az egészségkárosodásnak az első pillanattól fent áll és minél hosszabb ideig halogatjuk a helyre igazítást, annál nagyobb az esélye a komolyabb károsodásnak.
Ahogy már fent megemlítettem, a gyerek fogszabályzás egyik nagy előnye, hogy a fiatal korban még eleve változó fogazatot nem kell nagyon komoly fizikai hatással „megerőszakolni”, elég azt a jó irányba terelni. Ebből pedig az következik, hogy a gyermek fogszabályozás sokkal kevesebb fájdalommal és kellemetlenséggel jár, mint a felnőtt kori, és a gyerek fogszabályzáshoz szükséges idő is pusztán töredéke annak.

Vélemény, hozzászólás?