A Felépülők Családi Felépülési Ház Magyarországon egyedülálló módon a Minnesota-modellen alapuló programmal segíti az alkoholbetegeket, hogy végképp megszabaduljanak szenvedélyüktől.

 

Az Amerikában már több évtizede sikeresen működő módszer kiscsoportos, négy-hat fős, felépülés központú bentlakásos, komplex rehabilitációs kezelést jelent. Ez az egyéni igényekre szabott, hatékony program 2019 óta nemzeti védjegy oltalom alatt áll.

Sikeressége számokban is abszolút kifejezhető, hisz 90 százalék feletti hatékonyságot mutat a 28 napos programon résztvevők körében, illetve azok között, akik a teljesen díjmentes kétéves utógondozási programot is igénybe vették.

 

A program a Balaton-felvidéken teljes diszkrécióban és biztonságban, a saját tulajdonban lévő felépülési központban zajlik – egy turistáktól mentes területen.

Az addiktológiai szakemberek maguk is mindannyian felépülő alkoholbetegek. Ennek megfelelően egészen másként, érzékenyebb és megértőbb módon viszonyulnak a szenvedélybetegekhez.

 

A Felépülők Családi Felépülési Házzal való kapcsolatfelvétel a felepulok.hu oldalon található elérhetőségeken, valamint a megadott telefonszámokon történik. Az Addiktológiai Központhoz történő első telefonhívás alkalmával már megtörténik az időpont egyeztetése, melyet egy állapotfelmérés követ. Állapotfelmérésre a budapesti addiktológiai elérhetőségen, illetőleg Veszprémben van lehetőség, míg a 28 napos bentlakásos program Szőc községben valósul meg.

Ha tehát pesti illetőségűek vagyunk, vagy a budapesti elérhetőség egyszerűen csak könnyebben megoldható számunkra, akkor az addiktológia budapest XI. kerületi Bartók Béla utcai címén praktikus az állapotfelmérést megtennünk.

 

Az ezen alkalommal megbeszéltek szerint megállapodás történik, hogy a páciens számára mely megoldás a célravezetőbb – az egyéni, vagy családi konzultációs foglalkozások, vagy a 28 napos bentlakásos program.