Miért szereti bőrünk a kender olajat?

kender olaj

kender olaj

Annak érdekében a bőr egészségét és szépségét képes legyen megőrizni, vannak alapvető szükségletei, mint minden más szervnek. A két legfontosabb összetevő, amit egy bőrápoló terméknek tartalmaznia kell nem más, mint a zsírsavak és az E-vitamin. Ha éppen egy olyan terméket keresünk, amiben mindkét összetevő megvan, akkor a kender olajat keressük.

Sehol máshol a természetben nem találhatók meg olyan magas, tökéletesen kiegyensúlyozott koncentrációban az Omega 3, Omega 6 és Omega 9 zsírsavak, mint a hidegen sajtolt kender olajban. A magas tápanyagtartalmú kender olaj intenzíven ápolja és regenerálja az érzékeny és igénybe vett bőrt. Tömítés-mentes struktúrájának köszönhetően nem zárja le a pórusokat, és zsíros bőrre is alkalmazható. A

egyedülálló összetétele mélyen hidratálja a bőrt, javítja a felépítését és védőréteget képez, segítve megőrizni a természetes nedvességét. A legtöbb kozmetikummal ellentétben a kender olaj hat jótékony hatásáról híres. Az első az, hogy a kenderolaj gazdag E –vitamin forrás, ami kiváló természetes tartósító és antioxidáns, valamint védi a bőrt a káros környezeti hatásoktól. A tökéletes arányú esszenciális zsírsav tartalma pedig mélyen hidratálja a bőrt, és növeli nedvesség megtartó tulajdonságát. A kender olaj tökéletes ápolást nyújt az érzékeny bőrnek, hiszen elenyésző mértékben okoz allergiás vagy más bőrreakciót. A kender olaj gazdag A és E vitaminokban, és tartalmaz olyan ásványi anyagokat, amiket a bőr különösen szeret – például magnézium, cink, vas, kalcium és foszfor.