Egy nemrégi termékbemutató volt az első jelentős esemény a Lenovo Data Center Group számára, amely április óta működik. A Lenovo nemcsak a vállalati adatközpont, hanem a hiperskálás számítástechnika területén is globális szereplővé kíván válni. A cég harmadik helyen áll a szerverpiac részesedésében a Cisco-val és az IBM-el együtt, az IDC szerint jóval a HPE és a Dell EMC mögött, és különösen Észak-Amerikában néz nagy csata elé ezen a területen.

A cég 14 új szervert, hét tárolóeszközt és öt új hálózati terméket mutatott be az eseményen. A régebbi szerver vonalak továbbra is támogatottak lesznek, de az új szerverek, tárolási és hálózati termékek a ThinkSystem márkanevet fogják viselni.A Lenovo szerint a rack és a torony szerverei segítenek az ügyfeleknek a szoftver definiált és hiperkonvergált rendszerek megvalósításában. Ezeket a memóriában tárolt adatbázisok, a nagy tranzakciós adatbázisok, a kötegelt és a valós idejű analitika, az ERP és a CRM alkalmazások és a virtualizált kiszolgálói terhelések futtatására tervezték.

Az új szerverek közé tartozik a ThinkSystem SR950, amely két-nyolc processzorra méretezhető 4U formátumban. Az első és a hátsó hozzáférés minden főbb alrendszerhez lehetővé teszi a karbantartást, anélkül, hogy ki kellene venni azt a rackről. A szerverek, kapcsolók és SAN-tömbök csatlakoznak a Lenovo ThinkAgile konvergens rendszeréhez. A Microsoft, a Nutanix és a VMWare cégekkel együttműködve a Lenovo a ThinkAgile rendszereit helyezi előtérbe, míg a Doclernet az ár-érték arányban legjobb rendszereket részesíti előnyben.

A hardvereket és a szoftvereket olyan rendszerekbe akarja integrálni, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy szoftveres parancsok segítségével telepítsenek számítástechnikai, hálózati és tárolási erőforrásokat, és ne kelljen hardvert cserélni, ha változtatni akarnak.A ThinkAgile család a Lenovo ThinkAgile SX-t fogja tartalmazni a Microsoft Azure Stack-hez, amelyet az idei év elején jelentettek be, és amely a harmadik negyedévben megjelenik a hibrid és a magánfelhő telepítéséhez. Mivel a Lenovo felkészült a ThinkSystems és ThinkAgile termékeinek kiadására, a következő nagy lépés valószínűleg ismét magában foglal egy akvizíciót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük